Paddenstoelenpret!

  • 04/10/2017
  • |
  • Kiki & Dejan

Hoera, het is officieel: we hebben een geweldig paddenstoelenjaar!

En dat klinkt ons hier als muziek in de oren, wonend aan de rand van ‘s lands grootste (en mooiste 😉 ) bosgebied. Wij houden wel van wildplukken. Daar gebruiken we een handig en inspirerend boek bij, waarin ook de paddenstoelen met de niet-giftige dubbelgangers te vinden zijn. Zoals de cantharel. Pluk je daarvan de ‘nepperd’ dan loop je hooguit een teleurstelling op; er zit kraak nog smaak aan. Maar giftig is ie niet. Zo zoeken wij alleen de paddenstoelen met de veilige copy cats. Dit is het boek dat wij gebruiken:

Omdat het een superjaar is wat betreft paddenstoelen, zijn er meer wildplukkers en helaas ook meer paddenstoelen-slachtoffers. Het AD publiceerde er vandaag een artikel over met daarbij ook een test naar jouw kennis omtrent giftige / eetbare paddenstoelen. Klik hier voor dat artikel.

In ons herfstboekje (2012) was (uiteraard) ook veel aandacht voor paddenstoelen. Weetjes, tips en recepten, maar ook een lijstje paddenstoelen met bizarre namen. Wat dacht je van de ‘netelige heksenboleet’ en de ‘vissige russula’? Of de ‘groenbultige vezelkop’?

De paddenstoelen-recepten uit ons herfstboekje delen we graag met je. Vandaag en in de 3 volgende blogberichten zie je 4 van die recepten. Met wat informatie over de desbetreffende eetbare paddenstoelen: de cantharel,  de weidechampignon, eekhoorntjesbrood en de hoorn van overvloed. Vandaag: het oh zo zalige eekhoorntjesbrood. Als je op de afbeelding klikt, wordt ie nog wat groter.
Veel plezier en wie weet: eet lekker. En veilig.

Reageren of iets vragen? Mail ons!

Comments are closed.